Ce trebuie sa mancam primavara pentru a fi in forma maxima

aprilie 10, 2010 at 10:50 PM 2 comentarii

Pentru ca toata lumea se plange ca este obosita, ca se simte slabita si asa mai departe, iata cam ce ar trebui sa consumi zilnic pentru a scapa de astenia asta de primavara.

In primul rand renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. De exemplu un amestec format din suc de mere 400 ml + suc de morcovi 200 ml + suc de sfecla rosie 100 ml se va bea dimineata, pe stomacul gol cu inghitituri mici, in timp de 2 ore, savurand lent gustul acestuia. Acest suc are o structura energizanta tocmai de aceea trebuie baut dimineata.

mere morcovi sfecla

Sucul de mere contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Acesta este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat pentru problemele de astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, guta, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Sucul de mere este unul dintre cele mai apreciate sucuri pentru toate varstele.

Sucul de morcovi constituie cea mai importanta sursa de vitamina A si in special de provitamina A (binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere si piele), pe langa o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul ofera un bogat continut de zaharuri (levuloza si dextroza), cat si de saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf, etc.), asparagina si daucarina.

Sucul de sfecla rosie, imbunatateste circulatia sanguina, reduce tensiunea arteriala si, datorita nitratului continut in el, reduce cantitatea de oxigen absorbit, ceea ce face miscarea mai putin obositoare.

Dar daca nu ai un storcator de fructe nu te da batut si in loc de suc de fructe, mananca fructe proaspete dimineata pe stomacul gol, ca o masa separata, in orice cantitate. Poti consuma fructe oricand in timpul zilei, dar cu conditia sa fie pe stomacul gol.

Poti sa mai incerci si cura cu sucuri de citrice in urmatorul amestec: grapefruit 100 ml + portocale 100 ml + lamai 20 ml + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

grape lamai portocale

Sucul de grepfruit contine multe minerale, vitamine (C, B1 si B2), enzime, pectina, acid citric etc. Este aperitiv, tonic, depurativ si antihemoragic.

Sucul de portocale au un efect detoxifiant asupra organelor interne, dar si energizant in cazurile de oboseala, datorita continutului de potasiu. De asemenea, sucul de portocale mai este recomandat si hepaticilor, persoanelor cu sangele mai gros, cu tromboza, cu un colesterol crescut, celor care sufera de constipatie, impotriva durerilor de cap si a migrenelor.

Sucul de lamaie contine acid citric, acid malic, glucide, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este racoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, antiscorbutic, remineralizant si carminativ.
Una din mesele principale este indicat sa fie alcatuita din salate de cruditati: salata verde, ceapa, usturoi, gulie, pastarnac,castraveti, varza, patrunjel, ardei, morcovi. La acestea se pot folosi si plantele condimentare: busuioc, patrunjel frunze, marar, leustean, oregano, tarhon, coriandru, dafin, rosmarin, ghimbir.

castraveti ardei pastarnac
O alta masa poate fi alcatuita din supe calde de zarzavaturi, legume fierte sau coapte in cuptor, cereale integrale combinate sau nu cu legume fierte. Este important ca mancarea preparata sa fie consumata calda.

supa cartofi copti legume fierte

Totusi trebuie sa eviti si anumite alimente in aceasta perioada!
1. Evita alimentele grele, cu multa grasime, carne grasa.
2. Alimentele prajite in grasimi animale sau vegetale
3. Alimente ce contin multe substante chimice- asa numiti aditivi alimentari- care sunt foarte toxici pentru organismul nostru.
4. Cafeaua
5. Tutunul
6. Alcoolul

cafea bere tutun


Acestea fiind spuse echipa Calivita Romania va doreste o primavara frumoasa!

Entry filed under: Alimente bune si rele. Tags: .

Slabeste sanatos Alimentatia copiilor

2 comentarii Add your own

  • 1. tratamente naturiste  |  aprilie 11, 2010 la 1:49 PM

    Foarte interesant articolul.

    Răspunde
  • 2. colesterol  |  septembrie 3, 2011 la 1:05 AM

    Si nu in ultimul rand miere!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Tratamente naturiste:

Categorii

Articole recente

Voteaza!

Calendar

aprilie 2010
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Apr   Mai »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Vizitatori Tratamente naturiste

  • 224,660 vizitatori unici

Tratamente naturiste

Siteul cu tratamente naturiste este detinut, administrat si mentinut de Nanut Marius Distribuitor independent al produselor CaliVita. Distribuitorul independent Calivita mentionat este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita si entitatile operatoare Calivita nu au nici o responsabilitate cu privire la site-ul cu Tratamente naturiste.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: